Het heeft eventjes geduurd, maar hier zijn we weer! Blijkt dat er toch genoeg 3G aanwezig is in Kidima om onze blog te updaten. Het heeft wel even geduurd voor we aan de verschillende netwerktarieven uit konden, maar nu hebben we dan toch een voordelig tarief te pakken gekregen.

Heuglijk nieuws: de zonnepaneleninstallatie in Kidima is klaar! Na een hele dag werken konden we gisterenavond in het bijzijn van alle betrokkenen met succes de beslissende schakelaar omzetten. Vandaag hebben we alles al een eerste keer grondig getest, en op wat details na lijkt alles dik in orde.

Het is al eventjes geleden dat we nog iets van ons hebben laten horen, maar dat komt omdat we de voorbije anderhalve week enorm hard hebben gewerkt om de installatie draaiende te krijgen. Onder impuls van onze overijverige helpers/elektriciteitsleerkrachten waren we elke dag van 8.30u tot 18u in de weer, en dat heeft geloond: amper 10 dagen na de start van de constructie was de hele installatie af. In de volgende blogpost (die niet meer zo lang op zich zal laten wachten) zullen we wat uitgebreider ingaan op onze belevenissen hier bij de zusters in Kidima, op hoe de constuctie is verlopen, en wat we in de komende maand nog gaan doen. Tot dan!

Humasol