Nederlands

“Hoeveel kost een sms?” Is blijkbaar een moeilijke vraag in een telefoonshop. Met de intentie efkes snel een peruviaans nummer te nemen om goedkoper naar elkaar te bellen, stootten we op verkopers die leken uit de lucht te vallen bij vragen die ons toch banaal leken. Gelukkig stonden we 2u later dan toch terug op straat met een nieuwe simkaart in de hand! Amai, we konden echt niet vatten hoe lang het allemaal duurde en hoe moeilijk ze het allemaal maakten. Wanneer we terugkeerden van een eerste écht peruviaans middagmaal (burger king) kwamen we net de free walking tour tegen van ons hostel. Eens meelopen? Oké! We hadden ons alleszins niet verwacht aan een wandeling van 3u. Maar nu hebben we toch wel de mooiste pleinen en gebouwen van Lima gezien! Gelukkig kon Alice de sfeer erin houden met dit grijs en koud weer (hier putje winter, voor ons een gewoon frisse Belgische dag). Nu terug op het hostel aan het genieten van een Pisco Sour.
¡A su salud!

English

“How much does a text message cost?” turns out to be a difficult question in a Peruvian phone shop. We went to the shop with the intention to quickly buy a Peruvian SIM-card and phone number to call and send text-messages cheaper. The salesmen of the shop seemed to have no idea about what they were selling. Everyone gave different rates etc. After 2 hours of struggling to get the right information we left the shop with a brand new SIM-card. When we returned to the hostel from our very Peruvian lunch (Burger King), we encounterd the free walking tour organized by our hostel. We decided to join, after all how long could a free walking tour be? Quite long we realized three hours later. But after our walk through the slums of yesterday it gave us the chance to see the nice part of Lima. Now we’re just enjoying our pisco sour in our cozy hostel, a su salud!

Humasol