Nederlands

De examens zijn nog maar net achter de rug en we vliegen er weer in. Direct de vlieger op richting Peru! Aan enthousiasme is er geen gebrek. De eerste woorden Spaans rollen van onze tongen, blijkbaar behoort ‘euhm’ niet tot hun woordenschat… Na onze hostel te vinden en een korte nacht beginnen we te wennen aan het Peruviaans gebruik van claxons. We voorzien nu nog 2 dagen in Lima om nog gerief aan te kopen voor ons project en natuurlijk ons Belgenland aan te moedigen op het EK. Direct erna gaan we met een klassebus tot in Jaén.

Het afgelopen jaar heeft Humasol ons klaargestoomd om tot hier te geraken. En wij zullen van hier af aan ons uiterste best doen om ons Humasolverhaal nog mooier te maken.

Om iedereen up to date te houden zullen we ons project nog eens bondig voorstellen. In de afgelopen jaren zijn er in totaal al 3 hydro’s geplaatst. Deze hydro’s kunnen een volledig dorp van elektriciteit voorzien. Dit jaar starten we met een nieuw project dat families, afgelegen van dorpen, voorziet van elektriciteit door een familiehydro. Dit zou goedkoper zijn op lange termijn en minder onderhoud vereisen. Hiervoor zullen we de eerste maand het praktische werk uitvoeren. Vervolgens zullen we in de tweede maand de contacten versterken, interesse opwekken bij de bevolking en uitzoeken hoe we met dit project de toekomst in kunnen gaan.

En nu hop, onze heupen losmaken op onze ‘per ongeluk geboekte’ salsales!

Hasta luego!

English

The exams are just a whim away and we’re going to kick it again. Packing the luggage and we’re boarding to Peru! Our first Spanish words are spoken, but apparently ‘euhm’ is not part of their vocabulary… After a short night we’re getting used to the Peruvian way of honking. With only two days left in Lima we will purchase some important parts and to cheer for the Belgian footballteam on their EK. Shortly afterwards we leave Lima behind and head for Jaén.

In the past year, Humasol prepared us for our project. The preparation was hard but we will do our very best to perform even better.

To keep you up to date we will briefly present our project. In the past Humasol history there are already built 3 hydro installations. These installations provide electricity for a small village. This year we start a whole new project: a family-hydro that will supply electrical energy for a family, especially for rural areas. This should be cheaper on long terms and easier to maintain. The first month is dedicated to the construction. Second month we’re going to focus on the social aspect to create a successful future for this project.

And now we have to end, because we have to show our skills / kick some ass in our following salsa lesson.

Hasta luego!