+32 (0) 485/634.592
English

Last Sunday was important for Peru, there were pre-elections for the next president. The two winning candidates go on to the next round in June. The country is so corrupt that I (and others) didn’t believe in any good winners, and that is exactly what happened in the end. I’m not going to explain the politic situation of this country, but the two winners, Keiko and PPK, are definitely corrupt. Just look them up on Google. They will do a good job, for Lima, but it will probably not be so good for the rest of the country.

I started with the calibration of the machines last week. There weren’t many different humidity’s available, but I could already give it a try. Unfortunately I saw there was something wrong from the beginning. After checking the other sensors I saw they all had the same problem, so I could conclude that it was the software. I tried finding a solution, but programming is not my strongest skill, and it didn’t get any better here in Peru. So I’m still trying to resolve this problem. I also prepared my trip to Lima. Since I’ll only be there one week, I have to prepare everything carefully before going to the capital.

In the weekend I went to Pimentel again to go surfing. The swell and wind were just good so we had some amazing conditions. Eloy and Mireia joined me and I gave them some surfing classes. Eloy already surfed before and he really had a good time. On a morning we were all alone in the water, really unbelievable with such a surf! This time we went surfing on the right side of the peer, so we could just walk to the end of it, and jump in the water. After surfing some waves you get to the beach and then you could just walk back to the line-up via the peer. And this is what we did over and over again that day! Sunday was the biggest day, 2m waves, and few surfers due to the elections.
Only bad thing is that I got burned in my face again. I just cannot get used to the Peruvian sun, even with sunblock factor 60.

Pimentel is the closest surf spot from home and I think I will go back there a few times. The people are really nice and we found a cheap hotel next to the surf shop, perfect for a surf weekend.

Nederlands

Vorig zondag waren het voorverkiezingen in Peru. De twee winnaars gaan door naar de definitieve ronde in Juni, en het was voor de meeste mensen hier dus wel spannend. Het land is zo corrupt dat ik (en anderen) al niet meer geloofde in een goede winnaar, en zo is het uiteindelijk ook uitgedraaid. Ik ga de politiek niet beginnen uitleggen, maar de twee winnaars, Keiko en PPK, zijn zonder twijfel corrupt. Zoek ze maar eens op met Google.  Ze zullen hun werk goed doen, voor Lima, maar de rest van het land zal er waarschijnlijk niet veel positiefs uit halen.

Voor het werk ben ik begonnen met de kalibratie van de toestellen. Er waren nog niet veel verschillende vochtigheden aanwezig, maar ik kon wel al beginnen. Helaas moest ik bij het eerste toestel al vaststellen dat er iets niet klopte. Na controleren bij de andere toestellen kon ik vaststellen dat ze allemaal hetzelfde probleem hebben en het dus aan de code ligt. Ik ben er lang mee bezig geweest om een oplossing te vinden, maar helaas is programmeren nooit mijn sterkste punt geweest en dit bleek dus nog maar is, aangezien het nog steeds niet is opgelost.Ik ben ook bezig geweest met het voorbereiden van mijn reis naar Lima, ik ben maar een week ginder en moet dus goed voorbereid naar de hoofdstad afzakken.

In het weekend ben ik weer gaan surfen in Pimentel, de swell en wind zaten goed en we hebben kunnen genieten van ongelooflijke condities. Eloy en Mireia waren mee en ik heb hun dus les gegeven, Eloy met iets meer succes. Op een ochtend zaten we helemaal alleen in het water, echt niet te geloven bij zo een surf. Deze keer zijn we rechts van de pier gaan surfen, waardoor we gewoon tot het einde van de pier konden stappen, in het water springen en enkele golven surfen tot aan het strand. De stroming was weer ongelooflijk sterk waardoor het zeer moeilijk was om terug te pedellen, gelukkig was de wandeling over het strand en de pier iets aangenamer. Zondag was de grootste dag, met golven van 2m, en dankzij de verkiezingen waren er maar weinig surfers waardoor we rustig onze golven konden uitsurfen. Ik ben wel weer verbrand in mijn gezicht, ik geraak de Peruviaanse zon maar niet gewoon, zelfs niet met factor 60 zonnecrème.

Pimentel is de dichtstbijzijnde surfspot en ik denk dat ik er nog wel enkele keren naartoe zal gaan. De mensen zijn er super vriendelijk en we hebben nu ook een goedkoop hotel gevonden naast de surfshop, perfect voor een surfweekend dus.