+32 (0) 485/634.592

PV Awareness in Parakou, Benin

Een gemeenschappelijke zonne-installatie voorziet een dorpje van licht, waardoor bewustmaking rond deze hernieuwbare energiebron verspreid kan worden in Benin.

Het lokale elektriciteitsnet in Benin is onstabiel en lang niet overal aanwezig, waardoor velen geen toegang tot elektriciteit hebben of zich behelpen met dure, vervuilende generatoren. Een duurzaam, milieuvriendelijk alternatief is een PV-installatie: met de energie van de zon kunnen de mensen onafhankelijk van het net in hun energiebehoefte voorzien. Een PV-installatie individueel in één geheel aankopen is echter vaak te duur voor mensen in de dorpen.

Het hoofddoel van dit project bestaat erin een voorbeeld van een PV-installatie uit te werken samen met de lokale bevolking, om zo de voordelen van deze nieuwe technologie tastbaar te maken. Concreet zal een dorp van een verlichtingsnet worden voorzien en zal geprobeerd worden ook een PV-installatie in een werkplaats te installeren. Daarbij zal een financieel plan opgesteld worden dat ervoor zorgt dat de gemeenschap zelf kan instaan voor de onderhoudskosten van de geplaatste installatie. Het project heeft voornamelijk een socio-economisch karakter. Het is immers de bedoeling dat de installatie als inspiratiebron kan dienen voor verdere door de bevolking gedragen initiatieven inzake duurzame energievoorziening. Door sterk in te zetten op kennisoverdracht en samenwerking wordt hopelijk gegarandeerd dat de installatie lang operationeel blijft en overgenomen wordt door andere dorpen, met behulp van microfinanciering.

Jan Devriese

Jan Devriese

Coach

Timon Evenblij

Timon Evenblij

Student

Tom De Bruyn

Tom De Bruyn

Technology manager

Cedric Nijssen

Cedric Nijssen

Location Manager

Fien Vanden Hautte

Fien Vanden Hautte

Student

Jaén, Peru

Blogberichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.